Wat kun je doen tegen de pijn

Pijn is eigenlijk een handig hulpmiddel van ons lichaam. Met het ervaren van pijn geeft ons lichaam ons een signaal dat er iets mis is. Dit kan bijvoorbeeld een signaal zijn dat je bezig bent om een bepaald gewricht te overbelasten. Het kan ook een signaal zijn dat je een ziekte hebt.

Als persoon zou je naar deze signalen moeten luisteren en je lichaam ontzien zodat de pijn minder wordt. Wanneer het mogelijk is om ermee door het leven te gaan dan is dit eigenlijk het beste. Wordt je echter belemmerd in bepaalde activiteiten die je herstel kunnen bevorderen of is de pijn te intens dan is het misschien wel slim om te zoeken naar middelen om de pijn te verminderen.

Lichaam en gewrichten ontzien

lichamelijke klachtenHet eerste wat je moet doen bij lichamelijke pijn is zoveel mogelijk je lichaam en gewrichten ontzien. Dit kan de pijn al heel wat minder maken. Na verloop van tijd is het wel belangrijk dat je weer gaat bewegen om te herstellen van de blessure die het letsel heeft veroorzaakt.

Als je hiervoor wat pijn moet verbijten dan kan dit noodzakelijk zijn. Je zal immers door het bewegen van een sneller herstel genieten. Ga bij veel pijn wel langs een arts om te overleggen hoe je het beste kan herstellen. Vaak is rust nemen en slim bewegen de juiste remedie om van de symptomen af te komen.

Medicijnen tegen de pijn nemen

Kan je door de pijn niet meer goed slapen of wordt je belemmerd in je dagelijkse activiteiten dan kan je ook medicijnen nemen, er zijn ook andere vormen van pijnbestrijding behandeling beschikbaar. In het begin zal eerst begonnen worden met simpele pijnstillers die je zelf zonder doktersvoorschrift bij een apotheek kunt gaan halen. Dit kan bijvoorbeeld paracetamol of ibuprofen zijn. Als je deze medicijnen voor langere tijd moet nemen om de pijn te stillen dan moet wel met de dokter overlegd worden. Zijn de standaard pijnstillers niet voldoende dan kan een dokter zwaardere medicijnen voorschrijven. Heb je last van chronische pijn dan kan ook een verdere begeleiding noodzakelijk zijn. Zo kan je dan bijvoorbeeld leren hoe je dagelijks het beste met de pijn kan omgaan.