Geeft een goudinkoper altijd de goudprijs die je op internet kunt vinden?

goud verkopen voor beste prijsOp het internet kan je via een simpele zoekopdracht de goudprijs van dit moment vinden. Dit is de prijs waarvoor het edelmetaal in de wereld verhandeld wordt. De realiteit is echter dat een goudinkoper je meestal niet deze prijs zal geven voor jou gouden sieraden.

Dit is natuurlijk ook niet realistisch want het bedrijf dat zich bezighoudt met het inkopen van goud moet hier ook wat op verdienen. Daarbij is er in dit geval sprake van het inkopen van fysiek goud. Bijvoorbeeld in de vorm van sieraden.

De inkopers zullen deze in de meeste gevallen omsmelten en zodoende maken zij ook nog extra kosten voordat ze de waarde van het edelmetaal bezitten. Wil je de goudprijs van dit moment weten? Bezoek dan: https://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Navragen welke prijs voor goud wordt gegeven

De goudprijs die een goudinkoper je geeft zal altijd net iets onder de koers liggen die je op het internet kunt vinden. Deze koers geeft namelijk de prijs aan waarvoor goud wordt verhandeld. Deze transacties zijn meer te vergelijken met de verkoop van aandelen.

Bij de handel worden in de meeste gevallen helemaal geen fysieke metalen tussen partijen uitgewisseld. Wanneer dit wel het geval is dan krijg je een lagere prijs aangeboden om de kosten te dekken voor bijvoorbeeld het omsmelten.

Hoeveel lager de prijs uitvalt verschilt per goudinkoper. De verschillen kunnen echter wel hoog oplopen wanneer het om een grote hoeveelheid goud gaat. Je doet er dan ook goed aan om bij verschillende inkopers te vragen welke prijs er voor goud bij hen wordt gegeven.

Competitieve goudprijzen bij verwachte stijging

stijging van de goudprijsWe hebben in de eerste twee paragrafen van dit artikel enkele redenen gegeven waarom goudinkopers niet de goudprijs geven die je op het internet kunt vinden. Er zijn echter momenten waarop je deze prijs wel degelijk kunt krijgen.

Gebeurtenissen in de wereld kunnen er namelijk voor zorgen dat veel kapitaal in goud wordt belegd. Het gevolg hiervan is een gegarandeerde stijging van de goudprijs. Inkopers kunnen hierop anticiperen en zeer competitieve prijzen aanbieden voor je edelmetalen. Zij kunnen dan de meest actuele goudprijs aanbieden omdat zij er zeker van zijn dat een stijging op komst is.

Meer hierover is bij goudinkoper De Goudwaag te lezen, ze zijn gevestigd in Den Haag en helpen consumenten de beste prijs te krijgen voor hun gouden sieraden.