Sim only onbeperkt internet kan nog steeds worden afgesloten

Er komen steeds meer mensen bij die besluiten om hun dure telefoon abonnement om te zetten naar een goedkoop sim only abonnement. Met zo’n abonnement betaal je een stuk minder, dat komt voornamelijk omdat er geen telefoon bij het abonnement inbegrepen zit.

Alhoewel de providers vaak willen laten geloven dat het een gratis toestel is, betaal je hier gewoon dubbel en dwars voor. Bij een sim only is dat dus niet het geval. Je betaald een vast bedrag wat bedoeld is om mee te bellen en eventueel op internet mee te gaan. Het internet is vaak ook verkrijgbaar met snelle 4G specificaties, zodat je altijd en overal snel internet hebt tegen een voordelig tarief.

Onbeperkt gebruik maken van het internet met sim only

onbeperkt sim only internetToen internet op de mobiele telefoons net ge├»ntroduceerd werd, waren eigenlijk alle bundels onbeperkt. Er zat dus geen limiet op de hoeveelheid data die je maandelijks kon gebruiken. Naarmate steeds meer mensen internet op hun telefoon kregen, is hier verandering in gekomen. De providers gingen werken met bundels, vergelijkbaar dus met bel bundels. Het ging hier echter niet om belminuten, maar om de hoeveelheid MB’s (data) dat je kon gebruiken. Alhoewel dit prima te doen is als je een beetje oplet, zijn er nog steeds mensen die liever sim only onbeperkt internet hebben op hun telefoon. Ze hebben dan nergens omkijken meer naar. Er zijn nog enkele providers die dit kunnen leveren.

Geen omkijken naar, maar wel duurder

Alhoewel het natuurlijk prettig is om je geen zorgen te maken over de hoeveelheid internet die je verbruikt, heeft het wel een prijs kaartje. Als je echt veel gebruik maakt van het internet, dan kan het zeker een goede optie zijn om over te stappen op een dergelijk onbeperkt internet abonnement. Je weet dan zeker dat je aan het einde van de maand geen verassingen hebt. Maar als je een beetje oplet hoeveel data je gebruikt en als je thuis bent gebruik maakt van WIFI (dat gaat niet van je bundel af), dan kun je ook veel besparen op je data. Zo kun je een goedkoper sim only abonnement afsluiten met een bundel waar je voldoende aan hebt, en weet zeker dat je genoeg data hebt voor de maand.